duminică, 12 februarie 2012

Mamica stie tot (III)

Ca tot incercam sa devenim mai "bio sau mai naturali" si cum maine voi ateriza la posta sa ridic coletul de la Jovis, cel pentru campania de testare a detergentului natural, m-am gandit sa imi pregatesc masina de spalat pentru experienta de rasfat de care va avea parte de maine incolo(cel putin de 3 ori). Masina mea de spalat este o "focoasa" pe nume Whirlpool, cu incarcare verticala de care sunt destul de multumita. In ultima vreme am observat depuneri de calcar pe compartimentul in care se pune detergentul/inalbitorul/Lenor si ma gandeam ca trebuie sa ii fac o spalare generala ca sa pot observa efectele detergentului natural. Zis si facut. Am scos compartimentul de detergent si m-am pus pe frecat. Inainte de a incepe operatiunea aceasta, tocmai m-a sunat mama. Si dintr-una intr-alta am intrebat-o cum curata ea masina si compartimentul acela cu detergent. Mi-a zis ca ea nu foloseste prafuri sau clor, ci pune compartimentul intr-un lighean in care a facut un amestec dintr-o parte apa si o parte otet alimentar, unde este lasat in jur de 2 ore. Dupa, aceea il clateste cu apa calduta si nu mai ramane nici o urma de depuneri. Si mi-a mai sugerat, ca, in loc sa folosesc Calgon la fiecare spalare(care intre noi fie vorba-este eficient doara daca efectuati o spalare peste 40 de grade) pot folosi, o data pe luna, o sticla de otet. Cum asa? Pai trebuie sa vars litrul de otet in compatimentul de detergent si sa las masina sa spele un ciclu normal. Mai natural de atat nu se poate!!!
Stiam ca otetul are multe intrebuintari, dar la aceasta intrebuintare chiar nu m-am gandit. Ah si inca un pont: cica o lingurita de otet de mere= putina miere, puse intr-un pahar mare cu apa, inhiba pofta de dulce si ajuta la digestie.

A bientot,
Roxana.

3 comentarii:

  1. Nu stiam de aceste intrebuintari. Ii voi spune si mamei mele, poate nu stie si o vor ajuta.
    Referitor la pontul de la sfarsit: Saptamana asta voi cumpara otet de mere(miere am) si voi incerca. Daca merge, ii voi multumi din tot sufletul si de cate ori voi avea ocazia mamei tale deoarece eu sunt dependenta de dulce. Desi nu pare grav pentru unii,chiar este. M-am saturat sa dau banii pe care ii economisesc sau primesc pe dulciuri si apoi sa ma plang ca ma ingras:( Am tot cautat diverse informatii despre cum as putea sa inhib pofta de dulce si nu am gasit nimic util. Voi reveni cu parerea dupa ce voi incerca. Da Doamne sa mearga! :-s
    :*:*

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult pentru vizita:* sunt sigura ca vor exista si pareri impotriva otetului de mere..ai grija ca otetul de mere sa fie facut de o firma cat de cat serioasa...si mierea la fel..pentru ca pe piata exista si miere facuta din zaharina...daca ai probleme cu stomacul, gastrita sau inceput de ulcer-Doamne fereste, nu iti recomand aceasta bautura. In rest, multa sanatate si tot ce iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ufff:( Eu am ulcer si revine de fiecare data cand nu mananc normal( macar 2 mese pe zi). Deci, nu pot incerca aceasta reteta:(( Bine ca m-ai atentionat:* :*

    RăspundețiȘtergere