vineri, 23 martie 2012

Recenzie- Sange regesc de Vanora Bennett

Pentru ca am prins gustul romanelor istorice, odata cu prima carte din campania Valluntar, mi-am propus sa merg in aceeasi directie si sa citesc, in continuare, tot un roman istoric scris de aceeasi autoare Vanora Bennet si care are titlul: Sange regesc. Din curiozitate, am citit coperta exterioara de unde am aflat ca personajul principal este o femeie ca si in cartea anterioara, acest lucru starnindu-mi putin interesul de a citi cartea cat mai repede.

Zis si facut ! Am fost foarte placut uimita sa descopar o parte din istoria Frantei descrisa in aceasta carte. Autoarea ne descrie povestea lui Catherine de Valois, fiica regelui Charles al V-lea al Frantei, sotia lui Henry al V-lea si mama lui Henry al VI-lea. Dupa moartea sotului ei, Catherine si-a gasit alinarea si adevarata dragoste in bratele lui Owain Tudor, un tanar vels iar nepotul acestora va deveni primul rege din Dinastia Tudorilor- Henry al VII-lea.

Cred ca autoarea incearca sa ne prezinte mult mai mult decat o banala poveste de dragoste. Personajele de la curtea regala sunt prezentate in detalii foarte bogate si pline de culoare in contrast cu imaginea tarii din acea perioada: Franta se afla intr-o perioada foarte turbulenta odata cu invaziile straine si luptele interne de la acea vreme. Regasim aici multe personaje minunate atat reale cat si si imaginare. Insa, in unele parti ale cartii te poti plictisi usor datorita multitudinii de detalii agasante.

Daca doriti sa aflati unele aspecte din istoria Frantei, sa cititi despre o poveste de dragoste cu savoare regala va recomand acest roman, din inima.

Acest articol face parte din campania vALLuntar iniţiată de Grupul Editorial ALL.

3 comentarii:

  1. Interesanta carte :) Inca nu m-au atras cartile istorice, dar este timp :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am tot fugit de cartile istorice pana la varsta mea...dar am zis ca trebuie sa incerc si ceva nou...iti multumesc de vizita!

      Ștergere
  2. chiar aseara am urmarit un film pe de-o parte istoric, pe de cealalta romantic, actiunea se petrecea intr-o familie nobila in Rusia la 1900...sunt mult prea prins in lumea filmelor istorice incat sa ma mai intorc la carti insa imi aduc aminte cu placere romane citite in copilarie...bafta la copacei :)

    RăspundețiȘtergere